تهران: نــــمایشــگاه دائمـــی، یــــافت آبــــادشرقـــــی، بلـــــوار معلم    |    تماس :587 42 666-021    |    0614 320 0912

ژوئن 6, 2023 3:10 ق.ظ

در مقاله ی قبلی، توضیحاتی در خصوص انواع جنس سابتانک و مزیت و مزایای هرکدام از این سابتانک ها شرح داده شد. همان طور که می دانید سابتانک از قطعات یدکی دستگاه چاپ بنر است و به عنوان مخزنی برای نگهداری جوهر استفاده می شود و به دو صورت فلزی و پلاستیکی شفاف یافت می شود.

دستگاه چاپ بنر

نوع پلاستیکی شفاف برای تشخیص مقدار مرکب درون دستگاه و جلوگیری از over flow شدن آن بسیار کاربرد دارد اما مناسب برای سیستم های UV نیست. در صورتی که سابتانک های فلزی در این سیستم به دلیل عدم عبوردهی نور از خود بسیار کاربرد دارند و کیفیت جوهر درون آن به علت فلزی بودن شناور آن بالا می باشد.

حال در این مطلب قصد داریم مکانیزم و عملکرد سابتانک دستگاه چاپ بنر را شرح دهیم:

نحوه ی عملکرد و مکانیزم سابتانک جوهر:

در حالت اولیه این دستگاه جوهر شناوری که در این قطعه قرار دارد در کف سابتانک می باشد و در این صورت شناور دستوراتی در خصوص پمپ نمودن جوهر صادر خواهد کرد. جوهر به درون سابتانک پمپاز خواهد شد و تا زمانی که جوهر درون آن به بیشتر از نصف دستگاه نرسد این عملیات ادامه خواهد داشت زیرا حد نصاب دستگاه سابتانک نصف آن می باشد و در صورت بیشتر شدن از این مقدار خاطای overflow خواهد داد. در صورت بالاتر آمدن شناور سابتانک به همراه جوهر از میانه دستگاه، پمپ جوهر دستور قطع شدن برق را به مین برد صادر خواهد کرد تا جوهر بیش از مقدار مورد نیاز به سابتانک پمپاژ نشود.

در طول عملیات چاپ با دستگاه چاپ بنر این مکانیزم ادامه خواهد داشت و تا خارج شدن جوهر از هد، به همان میزانی که جوهر مصرف خواهد شد شناور دستور پمپاژ به داخل سابتانک را خواهد داد. به بیانی عملیات عرضه و تقاضا به صورت مداوم انجام می شود.

نکته: یکی از مهم ترین مشکلاتی که اپراتورهای دستگاه چاپ بنر در هنگام کار با سابتانک با آن مواجه هستند کار نکردن شناور به صورت صحیح می باشد که باعث overflow شدن جوهر خواهد شد.

نکته ی بسیار مهم برای تشخیص سرریز و اقدامی در جهت رفع آن:

در این حالت؛ پس از پر شدن جوهر در داخل سابتانک برای خارج کردن اضافات جوهر درون سابتانک از شیلنگ هوایی استفاده می شود تا مقدار اضافات جوهر به درون سابتانک هوا انتقال پیدا کند، به همین روی باید سریعا در خصوص خاموش کردن دستگاه اقدام نمائید.

پمپ جوهر مداوماً به درون سابتانک جوهر پمپاژ می کند و یکسره در حال کار کردن می باشد، به همین دلیل در صورت پر بودن سابتانک، باید جوهر اضافی از طریق لاین هوا خارج گردد و پس از بازگشتن از همین راه وارد سابتانک هوا گردد، در صورتی که پمپ جوهر به همین صورت مداوم کار کند امکان پر شدن سابتانک هوا نیز وجود دارد و آنگاه جوهر از خروجی مگنت هوا خارج می شود.

با توجه به مشکلاتی که در خصوص سرریز شدن ذکر شد باید شلنگ هوایی را که از سابتانک هوا تا سابتانک جوهر امتداد دارد را شستشو داده تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری گردد. یک نمونه ی مشابه در اینجا وجود دارد این است که بدون آن که دکمه ی پرچ تحت فشار قرار بگیرد جوهر به صورت خودکار از داخل هد دستگاه چاپ بنر خارج می شود.

گاهی اوقات پیش می آید که اپراتور برای خارج سازی جوهر از هد دستگاه چاپ بنر دکمه ی پرچ را فشار می دهد اما پس از آزاد سازی آن همچنان جوهر از هد دستگاه خارج می گردد که دو احتمال برای این نوع مشکل وجود دارد:

احتمال اول: یکسره کردن پلایتن دکمه ی پرچ و نیازی به عوض کردن دکمه ی پرچ نخواهید داشت.

احتمال دوم: در صورتی که پس از آزاد سازی دکمه ی پرچ باز هم جوهر از هد دستگاه خارج شد این امکان وجود دارد که مگنت هوا دچار مشکل شده و باید عوض شود.

قیمت دستگاه چاپ بنر