کارکرد کلیه دستگاههای صنعت چاپ مانند چاپگر و پرینترهای لیزری و جوهر افشان می باشد، اما در ساختار قطعات و نوع کارکرد هریک از این پرینترها با دستگاه چاپ بنر متفاوت می باشد.
دستگاه های چاپ دارای قطعات و بخشهای مختلف می باشند که هرکدام از این قطعات در کنار همدیگر در یک بدنه می تواند یک وظیفه ی واحد را انجام دهد.
در این مطلب قصد داریم دربارهی بخش های مختلف و نحوهی کارکرد هریک از این قطعات دستگاه چاپ توضیح دهیم.
بخش کامپیوتری و کارکرد مکانیکی
ماشینهای چاپ دارای دو بخش کلی می باشد که یکی از آن ها عملکرد مکانیکی دارد و در آن قطعات مکانیکی وجود دارد و دیگری بخش کامپیوتری است که در آن جا عملیات طراحی و هوشمندی سیستم انجام می شود. بخش کامپیوتری و سیستمی تنها برای این مورد وجود دارد که اپراتور چاپ
بتواند عملیات طراحی روی بنر را انجام دهد.
نرم افزارهای گرافیکی برای چاپ
اپراتور با نصب نرم افزارهای مختلف مانند نرم افزار ریپ می تواند الگوهای مختلفی را روی بنر آماده سازی کند. همچین برای کشیدن طرح ها و نوشتن محتوای بنر در جذب مشتری استفاده می شود. نرم افزارهایی که روی سیستم کامپیوتری دستگاه های چاپ نصب می شود عبارتند از corel draw، فتوشاپ، تری دی مکس و دیگر نرم افزارهای گرافیکی که بسیار از آنها استفاده های مختلفی می شود و زیبایی و ظاهر محصول چاپ شده به نوع طراحی انجام شده بستگی دارد.
به مورد بسیار مهمی که باید توجه کرد این است که فرمت خروجی فایلی که در نرم افزار ایجاد می شود با فرمت دستگاه چاپ بنر هماهنگی داشته باشد تا آن را اجرا نماید.
حال ما با استفاده از نرم افزار طراحی یک محتوی یا نوشته را در قالب تصویر آماده سازی می کنیم که با فرمت خاصی ذخیره خواهد شد و دستور چاپ آن را برای ماشین ارسال می کنیم. نرم افزار در واقع وظیفه ی تحلیل و تجزیهی تصویر را دارد و میتواند روی بخش های مختلف عکس عملیات ویرایش را انجام دهد و از طیف رنگ های مختلف استفاده کند. حال از این مرحله به بعد بخش مکانیکی دستگاه چاپ می باشد که وارد عمل خواهد شد و وظیفه ی ابتدایی آن این است که جوهر را به مخزن تزریق نموده و آن را برای چاپ به وسیله ی پردازش کند.